Οι CHÓRΕS της ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ στα Οκτώ Δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε αναμετάδοση στα πλαίσια & σε συνεργασία με την Ελληνική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (19:00, Κυριακή, 11/10/2020)

Παρακολουθήστε σήμερα στις 19:00 μ.μ. (18:00 CEST) την παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Οι CHÓRΕS της ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ στα Οκτώ Δωδεκανησιακά Τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της συνθετικής του δουλειάς στην εναρμόνιση και την επεξεργασία των λαϊκών τραγουδιών, τα οποία αγαπούσε και μελετούσε σε βάθος. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η συλλογή των Οκτώ Δωδεκανησιακών Τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών από τη Ρόδο, το Καστελόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, από το «Ξυπνήστε του Γαμπρού» και το «Το Γαμήλιο Τραγούδι» στο «Ερήνη» και «Βοτσικάτα».

Οι CHÓRΕS της ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ, ακολουθώντας την τάση της εποχής της πανδημίας, χωρίζονται σε μικρές ομάδες, ηχογραφούν, κάνουν πρόβες, μαγνητοσκοπούνται μία-μία και δημιουργούν μια εξαιρετικά χορογραφημένη παράσταση βίντεο, βασισμένη στο έργο του Κωνσταντινίδη και λουσμένη στο ελληνικό καλοκαιρινό φως. Η Μαρίνα Σάτι σημειώνει: «Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη σύνθεση εμπνευσμένη από λαϊκά τραγούδια, χορογραφίες και τοπία των Δωδεκανήσων».

Δείτε την μετάδοση.