Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Προωθώντας την ισότητα των φύλων: ο ρόλος και το πλαίσιο λειτουργίας των θεσμικών μηχανισμών για την ισότητα εν μέσω COVID-19” (Τετάρτη, 21.10.2020, 15.30 μμ)

Στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα Προωθώντας την ισότητα των φύλων: ο ρόλος και το πλαίσιο λειτουργίας των θεσμικών μηχανισμών για την ισότητα εν μέσω COVID-19” θα συμμετάσχει απευθύνοντας χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αύριο, Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 στις 15.30 μμ.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ελληνική Προεδρία και τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν επίσης η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović-Burić, ενώ θα ακολουθήσει τοποθέτηση της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων με θέμα «Βία κατά των γυναικών: τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την περίοδο του εγκλεισμού λόγω Covid 19- Η ελληνική εμπειρία» .

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.