Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και Προέδρου της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια και τη δολοφονία του Samuel Paty

Εκφράζοντας την πλήρη καταδίκη του για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια και τη δολοφονία του Σάμουελ Πατί, ο Αναπληρωτής  Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την πλήρη καταδίκη μου για τη νέα τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια, αλλά και για την πρόσφατη, άνανδρη δολοφονία του καθηγητή Σάμουελ Πατί από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με τη Γαλλία και τον Γαλλικό λαό.

Η εργαλειοποίηση της θρησκείας είναι ανεπίτρεπτη. Η Ισλαμική τρομοκρατία δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας χωρίς εκπτώσεις».