Ο Διευθυντής του Future Europe Initiative του Atlantic Council, Benjamin Haddad προσκεκλημένος της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συζητώντας με…” τον Benjamin Haddad, Διευθυντή του Future Europe Initiative του Atlantic Council (Τετάρτη, 23.09.2020, 16:00)

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης συνεχίζει τον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο «Συζητώντας με…» και προσκεκλημένο τον Διευθυντή του Future Europe Initiative του Atlantic Council, Benjamin Haddad. Η συζήτηση θα μεταδοθεί αύριο Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, στις 4 το μεσημέρι. Ο γάλλος ερευνητής με έδρα την Washington D.C. Benjamin Haddad αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γεωπολιτικά διακυβεύματα εν μέσω πανδημίας, τις απειλές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία από αυταρχικά καθεστώτα, καθώς και τη νέα δυναμική που λαμβάνει η διατλαντική και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στις τρέχουσες προκλήσεις από Νότο και Ανατολή.

Τη συζήτηση ανοίγει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συντονίζει o Δημήτρης Γκιντίδης από την Ομάδα Τύπου της Ελληνικής Προεδρίας  του Συμβουλίου της Ευρώπης, Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κύκλος συζητήσεων εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις της Ελληνικής προεδρίας, προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός των συναντήσεων είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”.

Η ψηφιακή συζήτηση θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Benjamin Haddad:

Ο Benjamin Haddad είναι διευθυντής του Future Europe Initiative στο Atlantic Council. Είναι ειδικός στην ευρωπαϊκή πολιτική και τις διατλαντικές σχέσεις. Πριν μετακομίσει στο Atlantic Council, ήταν συνεργάτης του Hudson Institute στην Washington DC. Έχει υποστηρίξει τη διατλαντική ενότητα έναντι της ρωσικής επιθετικότητας, καθώς και μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ευθύνη και επενδύσεις σε στρατηγικά θέματα. Το πρόσφατο βιβλίο του «Paradise Lost: Europe in the World of Trump» επιχειρηματολογεί υπέρ μιας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενότητας σε έναν κόσμο νέων προκλήσεων και απειλών.

Γραπτά του έχουν δημοσιευθεί στο Foreign Affairs, The American Interest, Foreign Policy, the Wall Street Journal, Le Monde, Le Figaro, Politique Etrangère και είναι μόνιμος προσκεκλημένος ομιλητής στο France 24, BFM, CBC, CNN, Fox News, και NPR.

Το 2017, ο Χαντάντ ήταν εκπρόσωπος στην Ουάσινγκτον του κινήματος του Emmanuel Macron En Marche.