Ο καθηγητής Nicholas Christakis προσκεκλημένoς της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συζητώντας με…”  τoν καθηγητή Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου τoυ YaleNicholas Christakis (Δευτέρα, 16.11.2020, 18:00)

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης συνεχίζει τον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο «Συζητώντας με…» και προσκεκλημένο τον καθηγητή Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου τoυ Υale, Nicholas A. Christakis.  Η συζήτηση θα μεταδοθεί σήμερα 16 Νοεμβρίου και ώρα 18.00. Τη συζήτηση ανοίγει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συντονίζει o συντάκτης διπλωματικού του τ/σ SKAI, Γιώργος Ευγενίδης.

O Ελληνοαμερικανός κοινωνιολόγος και ιατρός κ. Ν.Α. Christakis είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Human Nature Lab, γνωστός για τις έρευνες του στους τομείς των κοινωνικών δικτύων και της βιοκοινωνικής και εξελικτικής επιστήμης (biosocial science). Ο Χρηστάκης εξελέγη μέλος του Ινστιτούτου Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών το 2006 και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών το 2017. ’Εχει, επίσης, συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στον κόσμο του περιοδικού Time και του περιοδικού Foreign Policy, στον κατάλογο των κορυφαίων στοχαστών παγκοσμίως

Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος συζητήσεων εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις της Ελληνικής προεδρίας, προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός των συναντήσεων είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”.

Η ψηφιακή συζήτηση θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το κανάλι της Ελληνικής Προεδρίας στο youtube που μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Περισσότερες πληροφορίες για τoν κ. Christakis μπορείτε να βρείτε εδώ.