Σημεία παρέμβασης του Προέδρου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Παιδείας του Συμβουλίου της Ευρώπης (29.10.2020)

Η χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση των Υπουργών Παιδείας των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 29.10.2020 στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα. Marija Pejcinovic Buric, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία,  κα. Mariya Gabriel, καθώς και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Στην παρέμβασή του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η διδασκαλία της Ιστορίας είναι ένα εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης των νέων. «Η σύσταση του Παρατηρητηρίου της Ιστορίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποτελεί την τομή για την κατανόηση και για τη διδασκαλία της Ιστορίας, την τομή για τις αρχές  που πρεσβεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης, φέρνοντας τους λαούς όλο και πιο κοντά» υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην σημασία της Διακήρυξης των Αθηνών που αναμένεται να υιοθετηθεί στην Αθήνα, στις 4 Νοεμβρίου, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, και έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων όπως οι πανδημίες, αφήνοντας μια σημαντική κληρονομιά στις νεότερες γενιές.

Δείτε την διαδικτυακή συνάντηση εδώ