“Συζητώντας με…“ τον Καθηγητή φιλοσοφίας και νέων τεχνολογιών και διαδικτύου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Luciano Floridi, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

O καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Luciano Floridi, προσκεκλημένος της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης  “Συζητώντας με…” τον καθηγητή Φιλοσοφίας και Ηθικής της Πληροφορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης,  Luciano Floridi (Σάββατο, 14.11.2020,  ώρα 18:00)

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης συνεχίζει τον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο «Συζητώντας με…» και προσκεκλημένο τον καθηγητή Φιλοσοφίας και Ηθικής της Πληροφορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και επικεφαλής του Εργαστηρίου Ψηφιακής Ηθικής (Digital Ethics Lab), Luciano Floridi. Η συζήτηση θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο, 14 Νοεμβρίου και ώρα 21.00.

Τη συζήτηση ανοίγει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συντονίζει η δημοσιογράφος της ε/φ Καθημερινή, Νατάσα Μπλάτσιου.

Ο καθηγητής κ. Floridi είναι εξεδικευμένος σε θέματα ψηφιακής Ηθικής (Digital Ethics) και τη φιλοσοφία της Πληροφορίας και της Τεχνολογίας (Philosophy of Information and the Philosophy of Technology) και έχει εκδώσει πάνω από 150 επιστημονικά άρθρα στους συγκεκριμένους τομείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύκλος συζητήσεων εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις της Ελληνικής προεδρίας, προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτού στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός των συναντήσεων είναι ο θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας είναι: “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μιας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου”.

Η ψηφιακή συζήτηση θα μεταδοθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το κανάλι της Ελληνικής Προεδρίας στο youtube που μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

To βιογραφικό του κ. Floridi μπορείτε να το βρείτε εδώ.