Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας

Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας προήλθε από διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Άνθρωπος. Το σήμα σχηματίζει το ακρωνύμιο του διεθνούς οργανισμού (c.o.e.), το οποίο συνδυάζεται με το G, από το Greece, σε μία αφαιρετική διάσταση. Σύμβολα ανθρωπιστικά που παραπέμπουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο κέντρο ο άνθρωπος ως ελληνικός ήλιος.

Ο Πρύτανης και οι φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό επισκέφθηκαν στις 10.2.2020 το Υπουργείο Εξωτερικών, όπου έγιναν δεκτοί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη το Πανεπιστήμιο για το υψηλό επίπεδο σπουδών αλλά και τους φοιτητές για τις εμπνευσμένες προτάσεις τους, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να εμπιστευόμαστε τα νέα παιδιά” και υπενθυμίζοντας ότι οι νέοι βρίσκονται στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού το Κεντρικό Θέμα της Προεδρίας είναι “Επενδύοντας στο μέλλον – Τα δικαιώματα των νέων”.